Social

# prima casa modificari #prima casa

Programul Prima Casa va fi modificat

Programul Prima Casa va fi modificat! Acest proiect trebuie modernizat si actualizat la conditiile de astazi, a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, dupa ce Premierul Ludovic Orban a spus ca, in ceea ce priveste plafonul, trebuie sa se tina cont de realitatea de pe piata imobiliara actuala.

"Trebuie sa clarificam situatia in programul Prima Casa, dupa adoptarea legii. Aici o sa avem nevoie de o reglementare legala care sa clarifice modul in care se deruleaza programul Prima Casa. Va rog, in reglementare, sa tineti cont si de faptul ca, fata de momentul in care s-a dat reducerea de cotare de TVA, de 5%, metrul patrat construibil era 750-800. intre timp, metrul patrat construit a crescut semnificativ si sa utilizam un plafon care sa tina cont de realitatea de pe piata imobiliara de astazi", a precizat Ludovic Orban.
"Programul Prima Casa trebuie modernizat. Trebuie adus la conditiile de standard de astazi. Deci o sa fie un program nou", a spus Florin Citu.

Noul program "O familie, o casa" nu are norme de aplicare

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, la inceputul lunii aprilie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului 'Prima casa', precum si pentru aprobarea unor masuri de aplicare a acestuia. Prin aceasta lege, programului i se atribuie un caracter social, devenind "O familie, o casa". Propunerea legislativa apartine fostului ministru al Finantelor, senatorul PSD Eugen Teodorovici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea