Social

#prima casa #programul prima casa #suplimentare fonduri

Programul "Prima Casa" continua. Statul suplimenteaza fondurile cu inca 1 miliard de lei

Plafonul pentru programul "Prima casa" va fi suplimentat cu inca un miliard de lei, potrivit unui proiect de act normativ.

Din aceasta suma insa, 300 de milioane de lei vor reveni persoanelor care intentioneaza sa isi cumpere o locuinta de tip ANL printr-un credit "Prima Casa".

Garantia noilor credite se va plati doar in moneda nationala, ceea ce inseamna ca imprumuturile se vor putea face doar in lei.

De asemenea, bancile care vor dori sa dea credite garantate vor trebui sa ofere o dobanda calculata dupa formula ROBOR la 3 luni plus o marja de maximum 2,50% pe an.

Totodata, finantatorii vor fi obligati sa mentioneze in contractele de credit costurile cu dobanda exprimata in raport cu ROBOR la 3 luni si separat costurile cu comisioanele, potrivit economica.net.

"Se propune clarificarea unor aspecte legate de daunele partiale produse locuinţelor achizitionate sau construite in cadrul programului, pentru despagubirile a caror valoare este de pana la 20% din suma asigurata, fara a depasi echivalentul in lei al sumei de 10.000 euro, caz in care societatea de asigurare va efectua plata direct catre proprietarul locuintei, caruia ii revine obligatia de a readuce locuinta in starea existenta la momentul incheierii politei de asigurare", se precizeaza intr-o nota de fundamentare.

Sursa foto: arq.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea