Social

#program national #evaluarea sanatatii

Programul national de evaluare a sanatatii va fi reluat

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat astazi ca programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei va fi reluat, insa nu a putut preciza o data fixa sau in sub ce forma va fi derulat acesta.

Ministrul a spus ca acest program este foarte important, deoarece valoarea sa creste in timp si ajuta foarte mult la realizarea si diverselor statistici, in urma carora se pot lua masuri pentru prevenirea anumitor boli.

Nicolaescu a mai precizat ca reluarea acestui program este cu atat mai importanta, cu cat intre anii 2007-2008 s-a intrerupt si programul de bilant al cetatenilor.

Totodata, ministrul Sanatatii a adaugat ca intentioneaza sa dezvolte si o serie de programe de prevenire secundara, in special pentru populatia tanara, in acest sens fiind deja initiate discutii.

Eugen Nicolaescu a adaugat ca doreste ca prin acest program sa fie derulate campanii de implicare si responsabilizare a fiecarui cetatean privind sanatatea sa, dar vrea si o implicare a comunitatii locale pentru sprijinirea persoanelor aflate in situatii de risc.

Nicolaescu intentioneaza si stabilirea unei colaborari in acest sens intre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea