Social

#program evaluare sanatate #ministerul sanatatii #sistare program #eugen nicolaescu

Programul gratuit de Evaluare a Starii de Sanatate ar putea fi sistat

Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, initat de fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si in cadrul caruia aproape 12.500.000 de persoane si-au facut analizele gratuit, are sanse minime sa continue.

"Vorbim de o prezenta de peste 60% dintre cei care au primit acasa, prin posta, taloanele pentru analize gratuite in cadrul programului. Este un procent mare, avand in vedere ca a fost primul program de acest gen. El ar fi trebuit imbunatatit, dar nu anulat", au spus surse citate de NewsIn.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac , sustine ca a descoperit o serie de nereguli privind Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate, pe care le va face publice dupa analizarea tuturor datelor legate de program. "Programul de evaluare s-a desfasurat sub o serie de nereguli si dupa ce voi analiza toate datele ce tin de eficienta lui si de modul in care s-a derulat acest program, am sa iau o decizie finala", a spus Ion Bazac.

Potrivit datelor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, colectate pana pe 31 ianuarie 2009, cand s-a incheiat programul, peste 3.600.000 de romani au risc de a se imbolnavi de diabet iar aproape 850.000 de persoane prezinta risc cardiovascular . Totodata, in urma analizelor gratuite pe care romanii le-au efectuat in cadrul programului, a reiesit ca sute de mii de persoane sunt supuse riscurilor de osteoporoza , accident vascular cerebral si cancer colorectal. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea