Social

Programul "Cornul si laptele" a fost extins si la clasele de gimnaziu

Programul „ Cornul si laptele ”, de care beneficiaza in prezent doar elevii din clasele I-IV, a fost extins si la gimnaziu, pentru elevii claselor V-VIII, in urma unei decizii adoptate marti de Guvern.

Contractele de furnizare a produselor lactate si de panificatie pentru elevi vor fi acordate potrivit prevederilor legislatiei privind achizitiile publice.

Potrivit unor date furnizate de Ministerul de Interne, prin extinderea programului la clasele V-VIII, numarul beneficiarilor va creste la 2.670.000 de copii. Suma alocata de la buget pentru aplicarea programului in anul scolar 2006-2007 a fost de aproape 300 de milioane de lei. Pachetele cu produse au fost distribuite in aproape 24.000 de unitati scolare.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative a solicitat, la mijlocul lunii ianuarie, prefectilor, consiliilor judetene, inspectoratelor scolare si Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului sa monitorizeze si sa trimita lunar rapoarte privind aplicarea in scolile din intreaga tara a programului "Laptele si cornul".

"Pentru o buna desfasurare a programului, am solicitat prefectilor, consiliilor judetene, inspectoratelor scolare si Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului sa monitorizeze, sa verifice si sa trimita rapoarte lunare privind asigurarea acestor produse zilnic si in conditii de calitate", spunea, in 22 ianuarie, Marian Petrache, secretar de stat in MIRA pentru comunitati locale.

Suma alocata de la buget pentru aplicarea programului "Lapte-Corn" in anul scolar 2006-2007 a fost de aproape 300.000 mii lei, potrivit MIRA. Pachetele cu produse au fost distribuite 23.812 unitati scolare, din care 11.417 gradinite si 12.395 scoli.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea