Social

#viciu #fumatori #Marius Nasta

Programul antifumat da roade: 50% dintre fumatorii consiliati au renuntat la tutun

Rata de succes in randul celor 543 de fumatori care, pentru a scapa de acest viciu, s-au adresat Centrului de consiliere din Institutul "Marius Nasta" a fost de 48%, dupa sase luni, a anuntat coordonatorul centrului, dr Magdalena Ciobanu, conform Mediafax.

"Daca luam in calcul doar fumatorii care s-au adresat programului cu intentia de a renunta complet la tutun si de a urma tratamentul conform recomandarilor, adica 543 de persoane, atunci rata de succes la trei luni a fost de 69,3%, iar la sase luni, de 48%", a spus dr Ciobanu, coordonatorul Centrului de consiliere pentru renuntarea la fumat din Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Bucuresti.

Potrivit dr Ciobanu, motivul reluarii fumatului este exclusiv de natura psihologica, ceea ce subliniaza importanta consilierii psihologice acordata de un psiholog cu pregatire in domeniul tabagismului.

Coordonatorul Centrului de consiliere, care a prezentat rezultatele programului "Stop Fumat" derulat anul trecut in Institutul "Marius Nasta", a precizat ca din totalul celor au cerut sprijin, 89,3% au primit tratament medicamentos.

Medicul Magdalena Ciobanu a mai spus ca majoritatea celor care au reluat fumatul la sase luni de la intrarea in program au declarat ca acest lucru s-a intamplat intr-o conjunctura sociala, explicatia-tip fiind "am fost la un club si am fumat doar o tigara, apoi am ajuns din nou la un pachet".

Sursa foto: alquranclasses.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea