Social

#studiu #elev #program #bursa

Program de studiu in strainatate pentru elevii romani

Prin intermediul programului de mobilitate preuniversitara Highschools promovat de IEC - International Educational Center, orice elev din Romania poate pleca la studiu de la un trimestru pana la un an academic.

Anul scolar incepe in a doua jumatate a lunii august, iar elevii vor beneficia in prealabil de un seminar de orientare in care vor fi informati asupra caracteristicilor sistemului educational din tara in care vor studia. Programul este acreditat de Ministerele Educatiei din tarile in care elevii studiaza, iar anul petrecut in strainatate se echivaleaza in Romania.

Elevii sunt cazati in familii din tarile si orasele respective si vor frecventa cursurile liceale ale scolii din localitate, ei avand in plus avantajul serviciilor de consiliere educationala furnizate de un coordonator local, care le monitorizeaza progresul academic. Pe durata intregului an academic, familia din Romania va primi periodic rapoarte de evaluare a situatiei scolare a copilului lor.

Pentru a fi eligibili, elevii trebuie sa aiba peste 16 ani, sa fii avut rezultate bune la invatatura (media ultimilor 3 ani sa fie peste 7.50), sa obtina rezultate bune la testul de limba engleza SLEP si sa dea dovada de maturitate si responsabilitate la interviul care este o parte esentiala a procedurilor de selectie.

In ultimii ani, peste 200 de elevi au avut sansa sa parcurga experiente educationale de alternativa in cele mai variate tari, de la SUA, Japonia, Brazilia, la destinatii europene. Un an de liceu in strainatate are un impact decisiv in traiectoria personala a fiecarui adolescent care a avut sansa sa participe intr-un asemenea program. Puteti vizualiza testimonialele publicate pe site-ul dedicat acestui program la adresa www.highschools.ro.

Eduard Partenie, coordonatorul de Programe pentru Elevi IVI si Highschools de sub egida IEC, considera ca studiul in strainatate intrerupe monotonia regimului liceal de 4 ani din Romania si someaza elevul sa se adapteze noului mediu, sa fie autonom, il ajuta sa se maturizeze, sa adopte decizii de unul singur si sa capete experienta sociala extrem de semnificativa. Totodata, acesta crede ca nu sunt de neglijat nici beneficiile exersarii continue a unei limbi straine.

IEC Romania (www.iec.ro) face parte din grupul EDvisory Education, o retea internationala de companii si organizatii internationale active in domeniul educational, cu o expertiza bogata in domeniul consultantei educationale. IEC Romania este de asemenea membru EAIE-European Association for International Education si membru NAFSA-Association of International Educators.


Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea