Social

#salarii profesori #taxa auto #plan de guvernare

Program de guvernare fara taxa auto si majorari pentru profesori

Majorarile salariale propuse de PDL si PSD in planul de guvernare nu o includ pe cea cu 50% a salariilor profesorilor. Viitorii guvernanti au spus doar ca le vor asigura "venituri decente" dascalilor. In acelasi plan, taxa auto nu este mentionata, in ciuda promisiunilor electorale despre eliminarea ei.

In timp ce alte categorii de salariati beneficiaza de procente clare in planul de guvernare, la profesori nu este nimic clar. Unul dintre obiectivele viitorului guvern este "Reforma in domeniul educatiei, avand la baza ridicarea nivelului de performanta a sistemului educational si asigurarea unor venituri decente pentru cei care isi desfasoara activitatea in cadrul acestui sistem, in conformitate cu prevederile Pactului pentru Educatie" informeaza Cotidianul.

Frazele folosite de viitorii guvernanti sunt "salariu decent" sau "salariu corespunzator", asa ca liderii sindicali sunt in expectativa. Ei vor astepta numirea ministrului Educatiei pentru a primi clarificari despre majorarea cu 50% promisa de cele doua partide de la guvernare.

Taxa auto , uitata de viitorul guvern

Atacurile puternice ale PDL si PSD din timpul campaniei electorale la adresa taxei auto pentru poluare nu au avut pana acum nici o finalitate. Desi ambele partide au atacat prima forma a taxei, dupa ce guvernul Tariceanu a triplat-o, nu au mai declarat nimic despre ea. In planul de guvernare nu este mentionata nici o schimbare a legislatiei noi cu taxa tripla.

Ingroziti din cauza nivelului prea mare al taxei, romanii ajung la tot felul de solutii disperate. Adevarul anunta profitul urias al Bulgariei de pe urma romanilor care hotarasc sa-si inmatriculeze masinile in tara vecina. Gandul avertizeaza despre escrocheriile prin SMS care promit romanilor o taxa auto mai mica, dar ii lasa cu buzunarele si mai goale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea