Social

# revelion 2021 #prognoza meteo #vremea #revelion

Prognoza meteo Revelion 2021. Vom avea zapada in noaptea dintre ani?

 

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit acestora vremea va fi deosebit de calduroasa pentru aceasta perioada a anului. In cea mai mare parte a tarii temperaturile vor ajunge pana la 16 grade Celsius. Iata cum va fi vremea de Revelion si de Sfantul Ion pentru fiecare regiune a tarii.

BANAT

In cea mai mare parte a intervalului de referinta, va predomina o vreme deosebit de calda pentru acest moment al anului. Astfel, in perioadele cele mai calde (28-30 decembrie si 2-4 ianuarie), media temperaturilor maxime va fi de 9...12 grade, iar a minimelor de 5...8 grade. In restul timpului, vor fi valori de 6...8 grade ziua si 0...2 grade noaptea, mediat regional. O scadere a temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimata pentru sfarsitul intervalului, respectiv dupa data de 8 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine ridicata pe parcursul celor doua saptamani; vor fi mai ales ploi, temporar mai insemnate cantitativ, in special in perioada 29- 31 decembrie.

CRISANA

Pe parcursul celor doua saptamani, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decat cele obisnuite la sfarsit de decembrie si inceput de ianuarie. In perioadele cele mai calde, respectiv 28-30 decembrie si 2-4 ianuarie, temperaturile diurne vor fi de 9...12 grade, iar cele nocturne de 3...7 grade, mediat regional. In restul timpului, media maximelor se va situa intre 5 si 8 grade, iar a minimelor intre -1 si 3 grade. Doar pentru ultimele zile ale intervalului este estimata o scadere a temperaturilor, acestea urmand sa devina mai apropiate de cele normale perioadei din an. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente si temporar mai insemnate cantitativ va fi ridicata din noaptea de 29/30 decembrie pana in seara de 31 decembrie, dar precipitatiile vor fi prezente si in celelalte zile, in special dupa data de 4 ianuarie.

TRANSILVANIA

 In comparatie cu regimul termic specific in aceasta regiune la sfarsitul lunii decembrie si inceputul de ianuarie, valorile termice din aceste doua saptamani vor fi cu mult mai ridicate, cu o medie regionala a maximelor de 4...8 grade si a minimelor de -4...0 grade, cu temperaturi chiar si mai mari intre 28 si 30 decembrie, respectiv in 3 si 4 ianuarie cand ziua vor fi in medie 7...11 grade, iar noaptea valori pozitive. Doar la sfarsitul intervalului este estimata o racire a vremii ce va determina valori mai apropiate de cele normale in prima decada a lunii ianuarie. Pana in seara de 31 decembrie, vor fi ploi in general slabe si cu caracter local si temporar, iar probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata din nou dupa data de 4 ianuarie.

MARAMURES

In cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului. Astfel, in zilele cele mai calde (28-30 decembrie si 2-4 ianuarie) media temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 3...6 grade. In restul timpului, vor fi valori de 5...7 grade ziua si -2...0 grade noaptea, mediat regional. O scadere a temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimata pentru sfarsitul inatervalului, respectiv dupa data de 8 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine ridicata pe parcursul celor doua saptamani; vor fi mai ales ploi, temporar mai insemnate cantitativ, in special in perioada 29- 31 decembrie.

MOLDOVA

Comparativ cu regimul termic caracteristic acestei regiuni in aceasta perioada a anului, valorile ce se vor inregistra in majoritatea zilelor din aceste doua saptamani vor caracteriza o vreme deosebit de calda. Astfel, la inceput, dar si in perioada 3-5 ianuarie vor fi medii ale maximelor de 7...12 grade si ale minimelor de 0...5 grade. In celelalte zile, amiaza va aduce un ecart de 4...8 grade, iar noaptea de -3...2 grade. O racire a vremii este estimata dupa data de 8 ianuarie, determinand temperaturi mai apropiate de cele normale in prima decada a lunii ianuarie. Pana in data de 3 ianuarie, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, ploi locale, slabe cantitativ urmand a se semnala doar pe parcursul zilei de 31 decembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata.

DOBROGEA

Vremea deosebit de calda pentru aceasta perioada a iernii va caracteriza cea mai mare parte a intervalului de referinta. In perioada 28-30 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 13...16 grade, iar a minimelor de 6...9 grade. In celelalte zile, la amiaza vor fi 9...12 grade si noaptea 4...7 grade. Dupa data de 7 ianuarie este posibila o racire a vremii, cu valori mai apropiate de cele climatologic specifice. Pana in data de 5 ianuarie, regimul pluviometric se va mentine deficitar, ploi slabe, cu caracter local urmand a fi in jurul datei de 31 decembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii temporare va fi ridicata.

MUNTENIA

 In majoritatea zilelor din intervalul celor doua saptamani, caracteristica principala va fi aceea de vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada a iernii. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 6...13 grade, iar a minimelor de 0...5 grade, cu valori chiar mai ridicate intre 28 si 31 decembrie cand, mediat regional, se vor inregistra valori diurne de 12...16 grade si nocturne de 2...6 grade. O scadere a valorilor temperaturii aerului este estimata pentru ultimele zile (8-10 ianuarie) cand vor fi posibile valori mai apropiate de cele climatologic specifice in prima decada a lunii ianuarie. Pana in data de 3 ianuarie, regimul pluviometric va fi deficitar, averse de ploaie urmand a se semnala local pe parcursul zilei de 31 decembrie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 4-10 ianuarie, acestea putand fi, in zona deluroasa cu precadere, in general moderate cantitativ.

OLTENIA

Vremea mai calda decat specificul sfarsitului lunii decembrie si inceputului de ianuarie va caracteriza cea mai mare parte a perioadei de referinta, dar cu precadere perioada 28-30 decembrie cand ziua vor fi valori de 11...15 grade si noaptea 3...6 grade, mediat regional. In restul timpului, vor fi medii ale temperaturilor maxime de 7...11 grade, iar ale minimelor de -2...3 grade. O racire a vremii care va determina valori mai apropiate de cele normale este estimata doar pentru sfarsitul intervalului, respectiv dupa data de 8 ianuarie. Intre 28 si 31 decembrie va ploua temporar in mare parte a regiunii, dar cu precadere in zonele deluroase unde se pot cumula cantitati de apa local mai insemnate. Probabilitea pentru precipitatii, in general moderate cantitativ, va fi ridicata si intre 4 si 10 ianuarie.

LA MUNTE

In cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatura se vor situa peste cele climatologic specifice acestei perioade din iarna. Valorile cele mai ridicate vor fi intre 28 si 31 decembrie, cand se vor inregistra, in medie, maxime de 1...8 grade si minime de -4...4 grade, iar in jurul datei de 1 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne de -3...4 grade si nocturne de -6...0 grade (cu temperaturi mai mici decat acestea la altitudini de peste 1700 m). In ultimele zile, dupa data de 8 ianuarie, este estimata o racire a vremii ce poate determina valori mai apropiate de cele normale in prima decada a lunii ianuarie. Intre 28 si 31 decembrie vor fi precipitatii in general moderate cantitativ in cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precadere in masivele vestice; vor fi ploi si lapovita si doar la altitudini mari temporar si ninsori. Probabilitatea pentru precipitatii va fi din nou in crestere dupa data de 4 ianuarie, potrivit ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea