Social

#decese covid #date insp #insp

Prognoza de cosmar pentru urmatoarea perioada! Datele INSP sunt infioratoare: Romania va ajunge la 1.000 de decese zilnic

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) face previziuni infioratoare pentru perioada imediat urmatoare. Potrivit INSP criza sanitara se va adanci si mai mult. In perioada urmatoare se vor inregistra 25.000 de cazuri zilnice de Covid si 1.000 de decese,, tinand cont de evolutia din ultimele doua saptamani.

 

Datele sunt cu atat mai sumbre avand in vedere ca incidenta imbolnavirilor creste la toate grupele de varsta. Spre deosebire de valurile anterioare, care afecau in special persoanele varstnice si vulnerabila, acum virusul ataca toate categoriile de varsta, inclusiv copiii. Insa, cea mai afectata categorie de varsta este 40-59.

De altfel, rata de incidenta saptamanala a grupei 0-19 ani a depasit dublul valorilor inregistrate anterior. Dovada fiind zecile de mii de copii diagnosticati cu Covid. Din pacate, si acestia fac forme grave. In urma bilantului de ieri erau internati in spitale 480 sunt minori, dintre care 39 la ATI.

Responsabila de noile cazuri de infectari este tulpina Delta, mult mai periculoasa si mai contagioasa decat restul variantelor. 

Raspandirea geografica a infectiilor s-a extins de 14 ori in trei luni, acoperind deja 97% din localitatile tarii, mai estimeaza INSP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea