Social

#profesori #titularizare #note

Profesorii, repetenti la titularizare

Profesorii au luat note jenante la titularizare . Foarte multi dintre cei inscrisi la examenele care le asigura catedrele pentru urmatorul scolar nu au obtinut note peste 7, in timp ce cativa nu au reusit sa ia un punct intreg peste punctul din oficiu.

Rezultatele centralizate la nivelul intregii tari pentru examenul de titularizare arata ca in multe dintre centrele de testare doar jumatate dintre candidati au reusit sa obtina nota de trecere pentru un loc la catedra . O astfel de situatie se intampla in judete precum Cluj sau Salaj, acolo unde au fost si foarte multe note sub 5.

Potrivit Stirilor ProTV, aceasta situatie se agraveaza in conditiile in care o parte dintre cei care au luat note sub “5-ul de trecere”, vor ajunge din nou la catedra pe posturi de suplinitori . Acest lucru se va intampla insa in urma sustinerii unui concurs doar pentru posturile de suplinitori, care, daca nu va acoperi necesarul de personal, va duce la angajarea de personal necalificat .

In acest moment in invatamant, din 275.000 de cadre didactice, 70.000 sunt suplinitori si 11.000 sunt necalificati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea