Social

#sindicate #educatie #greva #renunta

Profesorii renunta la greva

Conducerile celor patru sindicate din educatie au hotarat vineri sa renunte la greva generala anuntata pentru data de 18 noiembrie.

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat ca decizia a fost luata in urma consultarilor cu toate organizatiile sindicale din invatamant. Printre motivele care au stat la baza acestei decizii se numara faptul ca sindicalistii se asteapta ca si a doua orodonanta emisa de guvern cu privire la majorarea salariilor profesorilor , adoptata luni seara, sa fie declarata neconstitutionala de catre CC.

In acelasi timp, sindicalistii spun ca nu vor ca protestul lor sa fie folosit pentru propaganda electorala. Presedintele "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu, a confirmat la Realitatea TV anuntul facut de liderul FSLI. "Nu este vorba despre un pas inapoi, ci de unul rational", a declarat Izvoranu, precizand ca sindicatele asteapta motivatia Curtii Constitutionale cu privire la decizia de neconstitutionalitate a ordonantei care amana si apoi o decizie similara in privinta celei de a doua Ordonante de Guvern cu privire la salariile profesorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea