Social

#scoala #profesor #note

Profesorii recunosc ca nu sunt obiectivi in notarea elevilor

Dascalii din Romania sunt nemultumiti de sistemul de evaluare scolara si cei mai multi recunosc ca sunt subiectivi atunci cand dau note elevilor.

Conform unui studiu realizat de didactic.ro si Intuitex, pe un esantion reprezentativ la nivelul intregii tari, aproape 40% din profesori recunosc faptul ca lasa criterii subiective sa intervina in procesul de notare al copiilor.

Sapte din zece dascali sunt nemultumiti de sistemul de evaluare si cred ca notele nu reflecta nivelul de pregatire al elevilor.

40% dintre cadrele didactice intervievate au recunoscut ca sunt subiectivi atunci cand deschid catalogul. Acelasi numar de dascali doresc revenirea la vechiul sistem de notare pentru clasele primare, abandonandu-l pe cel cu calificative.

"Cand trec din clasa a IV-a in clasa a V-a, elevii sunt destul de bulversati de faptul ca primesc note, nu prea inteleg valoarea acestora. Unora le place cum arata cifra mai degraba decat sa inteleaga ce reprezinta ea", a explicat pentru Evenimentul Zilei profesoara Iuliana Soare, directoare la Scoala nr. 1 din Capitala.

Mai mult, profesorii sustin ca, de multe ori, nu-i obliga pe copii sa repeta anul pentru a nu-i descuraja. Nota primita tine mult si de comportamentul elevului, fiind rasplatita cumintenia.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea