Social

#profesori #ministerul educatiei #profesori de serviciu #reguli scoli

Profesorii de serviciu vor fi obligati sa insoteasca persoanele straine care intra in scoli

Ministerul Educatiei propune noi reguli in scoli. Profesorii de serviciu vor fi obligati sa insoteasca persoanele straine care intra in institutia de invatamant cu diverse probleme, iar poarta scolii va fi incuiata in timpul orelor, a declarat, miercuri, Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei.

Andronescu a precizat ca le-a recomandat inspectoratelor scolare sa ia deja aceste masuri.

"Am cerut deja, dupa evenimentele din ultimele saptamani, ca scolile sa includa aceste prevederi in regulamentele proprii. Ne-am adaptat din mers. Incercam, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, sa gasim cele mai bune solutii pentru stoparea violentei in scoala si in afara", a spus ministrul Educatiei.

In urma cu trei zile, un elev in clasa a IX-a la Liceul Tehnologic "Nicolae Balcescu" din Voluntari a fost injunghiat in picior, in apropierea scolii, in urma unui conflict cu trei tineri.

Un alt incident a avut loc pe 8 octombrie, cand o femeie a intrat intr-un colegiu tehnic din Sectorul 4 si a batut-o intr-o sala de clasa pe una dintre colegele fiicei sale.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea