Social

#protest #greva #profesori

Profesorii ar putea chiuli in prima zi de scoala

Federatia Educatiei Nationale a propus membrilor sai boicotarea primei zile de scoala prin absenta. "In conditiile in care senatorii si deputatii au o zi libera , consideram ca toti angajatii ar trebui sa beneficieze prin similitudine de aceasta", cred sindicalistii.

Sindicalistii FEN ar putea obtine astazi sustinerea unor alte sindicate din invatamant. Daca FSLI va urma exemplul FEN, peste 190.000 de profesori ar putea absenta in prima zi de scoala .

"Vrem sa le oferim politicienilor sansa de a nu se mai face inca o data de ras cu promisiuni fara acoperire, cu promisiuni populiste . Inainte sa vina in fata noastra ar trebui sa puna in aplicare Legea nr.221/2008 privind majorarea salariilor si Legea 315/2006 privind alocarea a 100 de euro pentru achizitionarea materialelor necesare perfectionarii", a declarat  Constantin Ciosu, secretar general FEN, citat de Realitatea.net.

Sindicalistii din Educatie cer sa nu fie fortati sa lipseasca 10 zile fara plata pana la sfarsitul anului si se plang de faptul ca Ministerul Educatiei a primit mai putin de 6% din PIB si ca sunt codasi in grila redactata pentru Legea salarizarii unice .

"Fata de toate acestea, consideram ca salariatii au toate motivele redeschiderii conflictului de munca cu toate consecintele ce decurg din aceasta", a incheiat Ciosu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea