Social

#bac #profesor #salariu #protest

Profesorii ameninta ca nu se prezinta la Bac-ul din august

Profesorii ameninta ca nu se vor prezenta la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat din cauza modificarilor Legii de salarizare a bugetarilor si a Codului pentru Educatie.

Reprezentantii profesorilor cer o intalnire de urgenta cu conducerea Consiliului de Coordonare a Coalitiei pentru a discuta despre modificarea unitara a Legii de salarizare a bugetarilor. Prin noua lege se introduce o noua grila de salarizare , care, potrivit sindicalistilor, ar duce la diminuarea cu aproape 4 puncte a pozitiei pe care o ocupa salariile cadrelor didactice in grila negociata pana acum, dupa cum noteaza Gandul.

Am aflat ca in sedinta de Guvern de miercuri se doreste adoptarea legii de salarizare unitara a bugetarilor, si ca atat Ministerul Muncii, cat si Ministerul de Finante au micsorat cu 48% veniturile stabilite cu grupul de lucru, ceea ce va insemna ca pentru unele cadre didactice sa existe riscul ca de la 1 ianuarie 2010 sa aiba salariile chiar mai mici decat acum”, a declarat pentru Gandul, Liviu Pop, vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Sindicalistul a precizat ca acest lucru este de neacceptat pentru dascali, care se gandesc la proteste in cazul in care aceste masuri vor intra in vigoare. Una dintre primele masuri la care se gandesc profesorii este boicotarea sesiunii din august a examenului national de bacalaureat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea