Social

#profesor #greva #sindicat

Profesori, indemnati sa inchida scolile pe 1 octombrie

Profesorii sunt indemnati sa inceapa greva generala la 1 octombrie. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant( FSLI ) le-a transmis membrilor ca intentioneaza sa declanseze aceasta masura de protest in cazul in care legea salarizarii unice va trece de votul Parlamentului.

Conducerea FSLI vrea sa opreasca activitatea in scolile unde exista cadre didactice afiliate acestei Federatii. Printr-o scrisoare adresata membrilor FSLI, acestia sunt anuntati ca odata cu promulgarea Legii salarizarii unice si pe cea a Educatiei, profesorii vor avea numai de pierdut.

Potrivit Realitatea.net, semnatarii scrisorii sustin ca la trei zile de la data publicarii acestor legi in Monitorul Oficial, se anuleaza mai multe sporuri, indemnizatii si drepturi salariale , lucru care va duce la o scadere de aproape 40% a veniturilor profesorilor. Printre acestea, indemnizatia de rural, salariul de merit, ajutorul de deces, indemnizatia de conducere sau cea pentru diriginti.

Sindicatele bugetarilor, printre care si cele ale profesorilor au amenintat cu greva generala, incepand cu 5 octombrie, daca cele doua legi pe care Guvernul si-a asumat raspunderea vor trece de Parlament.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea