Social

Profesoara acuzata de hartuire sexuala

O profesoara de chimie a Scolii Centrale a fost acuzata ca si-a hartuit sexual una dintre eleve. Femeia se apara sustinand ca in nici un caz nu a fost vorba de vreo legatura sexuala intre ea si eleva, ci doar de una afectiva.

Viorica Iovan, in varsta de 51 de ani, profesoara de chimie la Scoala Centrala , este protagonista unui scandal "sexual".
De fapt povestea e mai veche, doar ca acum, o data cu incidentul elevei injunghiate, ea a fost relansata, speculandu-se ca profesoara inca i-ar mai da tarcoale tinerei. Scandalul propriu-zis a avut loc acum trei ani si a pornit de la reclamatia unei eleve de clasa a IX-a. Tanara a sustinut la vremea respectiva ca Viorica Iovan a hartuit-o sexual, in mai multe randuri. Profesoara se apara spunand ca este vorba doar de razbunarea elevei, suparata ca nu a mai fost bagata in seama.



RELATIA

"Un copil care s-a legat afectiv de mine", asa a caracterizat-o Viorica Iovan pe eleva care a reclamat-o. "In general copiii se ataseaza de mine, poate pentru ca sunt genul de profesor mai non-conformist. Corina (eleva reclamanta -n.r.) s-a atasat in mod special de mine. Nu vreau sa intru in amanunte legate de motivele care au determinat-o sa-mi caute compania. Pot doar sa spun ca erau de ordin familial. Nu ramaneam impreuna dupa ore. Plecam doar spre casa, numai joia, cand orarul ei coincidea cu programul meu. Mergeam pe jos pana la Piata Rosetti si uneori mai ramaneam un timp la discutii in statia autobuzului. Vorbeam despre tot felul de lucruri. Am avut, e drept, si discutii de ordin sexual, de doua sau trei ori, dar in contexte care explicau niste fenomene psihanalitice. Perceptii, vise...", a povestit profesoara.



AM TINUT-O DE MANA

"Au fost poate sapte, poate opt drumuri impreuna. De doua ori am dus-o la expozitia de arta. E drept ca uneori am stat chiar si o ora si jumatate de vorba in strada. Si la fel de adevarat este ca ne-am tinut de mana. Sau, mai bine zis, am tinut-o de mana pe strada. Pot sa va spun si de ce. Era frig afara si eu, de obicei, ma imbrac doar cu un tricou peste care imi pun o bluza de trening. Daca plec singura de la scoala, merg foarte repede spre casa, aproape ca alerg. Plecand cu ea, trebuia sa merg in pas de plimbare, ca sa putem sta de vorba. Imi era frig si, stiti bine, poti prelua caldura unui alt corp, chiar si printr-un contact fizic minor. Ne-am tinut, deci de mana in contextul in care era vorba doar despre incalzirea unui corp", a precizat Viorica Iovan.



RUPTURA

In luna martie a acelui an profesoara s-a imbolnavit si a ramas in concediu medical o luna. "Cand m-am intors nu eram intr-o stare prea buna. Am mers cu Corina, ca de obicei, spre casa, in joia din saptamana respectiva. Stiu ca i-am spus, la un moment dat, ca in perioada cat am lipsit am uitat cu totul de scoala si de tot ce are legatura cu ea. Corina a avut o reactie ciudata. Probabil ca a luat-o personal. S-a albit la fata si n-a mai scos nici un cuvant. Parca era o stana de piatra. Nu mi-a spus nici la revedere", si-a amintit profesoara de chimie. Viorica Iovan crede ca acela a fost momentul care a declansat furia elevei. Ca - intr-un fel - s-a simtit parasita de profesoara si a vrut sa se razbune. "S-a dus acasa si i-a povestit mamei ei tot felul de bazaconii legate de mine si de relatia mea cu ea..."



UN PROFESOR FOARTE BUN

Elevii i-au luat apararea profesoarei, sustinand ca Viorica Iovan este un dascal excelent, care reuseste sa faca orele de chimie chiar interesante. Nu se rezuma doar la simpla predare a materiei, "incarca" atractiv ora cu o sumedenie de aplicatii practice, pigmentand-o cu elemente de cultura generala. Preda intotdeauna fara manual, "din cap" si cursurile ei sunt interactive.



APTA PENTRU A PREDA

Scandalul a fost relansat pentru ca profesoara a fost acuzata ca, dupa trei ani, a cautat-o din nou pe Corina (acum in clasa a XII-a la Scoala Centrala). Viorica Iovan sustine ca nu a mai vorbit si nu a mai cautat-o niciodata pe eleva. Potrivit declaratiei directoarei, Svetlana Bodnaras, profesoara de chimie Viorica Iovan a fost expertizata psihiatric in urma acelui incident si a fost declarata apta sa predea in continuare.

"JUDECATA" IN CONSILIUL PROFESORAL
"Inca de a doua zi am simtit ca s-a intamplat ceva la scoala, desi nimeni nu mi-a spus nimic. Am aflat de ce sunt acuzata abia dupa o luna, cand
m-au bagat sa ma judece in Consiliul profesoral", a precizat Viorica Iovan. Profesoara a incercat in acest rastimp sa mai ia legatura cu eleva, dar aceasta a evitat-o. "I-am scris chiar si un bilet in care i-am cerut sa-mi spuna ce se intampla." Pe urma, in consiliu, Viorica Iovan sustine ca a aflat toate acuzatiile ce i se adusesera. "S-au spus tot felul de enormitati despre mine. Ca i-am povestit Corinei un vis al meu cu un baietel care isi lipea penisul de pulpa mea, ca as fi pus-o sa-mi pozeze goala. A fost ceva infernal..."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea