Social

#animale #produse cosmetice #ue #consumatori #testare animale

Produsele cosmetice testate pe animale sunt interzise in UE

Comisia Europeana a anuntat ca de astazi nu vor mai putea fi comercializate in UE produsele cosmetice testate pe animale.

Prin aceasta hotarare, Comisia Europeana doreste sa sprijine cercetarea si devoltarea acestui domeniu cu ajutorul altor metode promovand, in acelasi timp, si protectia animalelor la nivel mondial.

„Faptul ca astazi intra in vigoare interdictia totala legata de comercializare reprezinta un semnal important cu privire la importanta pe care Europa o acorda bunastarii animalelor. Comisia se angajeaza sa sprijine in continuare dezvoltarea de metode alternative si sa incurajeze tarile terte sa adopte si ele abordarea europeana.

Acest lucru reprezinta un prilej important pentru Europa de a da un exemplu de inovare responsabila in domeniul produselor cosmetice fara a face compromisuri cu privire la siguranta consumatorilor", a declarat Tonio Borg, comisar european pentru sanatate si protectia consumatorilor.

Testarea produselor cosmetice pe animale este interzisa in Uniunea Europena inca din 2004 si din 2009.

Sursa foto: www.botosaneanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea