Social

Procurorul Lele judecat, afaceristul Tarau jr. la Chicago

Fostul procuror Alexandru Lele a aparut ieri, pentru prima data, ca inculpat in fata judecatorilor. La Chicago, Adrian Tarau jr., cel din cauza caruia Lele a fost scos din magistratura si anchetat, isi vede linistit de afaceri.

Fostul procuror Alexandru Lele s-a prezentat ieri la primul termen din procesul in care este acuzat ca ar fi luat mita pentru a-i face scapati pe membrii clanului Stiube, una dintre cele mai cunoscute familii de interlopi ardeleni. Lele a depus ieri la dosarul aflat pe rolul instantei din AlbaIulia lista convorbirilor telefonice purtate de familia Stiube, in perioada cind este acuzat ca l-ar fi mituit pe fostul procuror. Interceptarile s-au facut cu mandat semnat de actualul sef al DNA, Daniel Morar , pe cind acesta lucra la PNA Cluj, si demonstreaza ca Lele n-a fost sunat nici macar o data de vreun membru al familiei Stiube. Lista disparuse, dar a fost gasita la inceputul anului 2005, in-

tr-unul din numeroasele volume ce se refera la cele 22 de infractiuni pe care Lele le-ar fi comis in calitatea sa de procuror.

Problemele procurorului Lele au inceput in 2001, dupa ce a dispus arestarea lui Adrian Tarau, fiul prefectului PSD de Bihor. Juniorul a fost eliberat in scurt timp. Ulterior, Parchetul General a trimis un procuror de la Bucuresti sa-l ancheteze pe Lele, pentru niste presupuse abuzuri. Tinarul procuror Cristian Panait, care fusese numit sa faca ancheta, s-a sinucis in aprilie 2002, nerezistind presiunilor facute de superiorii sai. Desi a pierdut calitatea de magistrat si este citat de patru ani ca acuzat in tot felul de dosare, Alexandru Lele este convins ca 0 va fi restabilit in curind, chiar daca, deocamdata, sistemul corupt din justitie se mai conserva si isi protejeaza oamenii. Cit despre Adrian Tarau, fiul fostului prefect PSD de Bihor, Lele spera ca va ajunge totusi la inchisoare: Din martie 2005, cind au ajuns la Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Oradea, nu stiu sa se fi lucrat ceva in cele 37 de volume referitoare la contrabanda cu produse petroliere si transferuri ilegale de bani.

La Chicago, in SUA, Adrian Tarau, omul pentru libertatea caruia s-a spus ca ar fi intervenit insusi Adrian Nastase, cheltuieste linistit milioanele de dolari despre care Lele declara ca proveneau din contrabanda cu combustibil si ca ar fi fost transferati ilegal in banci din strainatate. Din 2002, Tarau se afla la Chicago. Desi se cunoaste cu exactitate adresa unde locuieste, el n-a fost niciodata dat in urmarire si, potrivit dosarului, nu i s-a trimis niciodata vreo invitatie la audiere. Ultimul NUP (neinceperea urmarii penale) l-a primit in 2004.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea