Social

Procurorul General al PNA are probleme de sanatate

Secondat de un "bodyguard" de marca in persoana procurorului general al Romaniei Ilie Botos, ministrul Justitiei, Monica Macovei, l-a instalat, ieri, pe scaunul lui Ioan Amarie, la PNA, pe procurorul Daniel Marius Morar, care a aparut tuns scurt si galben la fata ca ceara, spre surpriza asistentei. La ceremonie a fost prezent si noul adjunct al lui Morar, delegat pentru 30 de zile, Mircea Zarie, dar si o serie de sefi de birou si procurori care au vrut sa stie mai repede ce-i asteapta in perioada imediat urmatoare.
Ministrul Macovei a anuntat ca "s-a terminat cu numirile peste noapte" ale procurorilor si cu "aflatul din presa cine va fi numit" in vreo functie.

Ministrul a cerut eficienta, independenta si responsabilitate din partea tuturor procurorilor si a lansat un avertisment subtil care sa-i faca sa iasa din starea de pasivitate in care s-au complacut pana acum. Tot Macovei a subliniat si faptul ca Daniel Morar va fi primul procuror general care va fi evaluat la finele anului functie de criterii clare stabilite de noua Lege 247 privind reforma Justitiei. Noul procuror general al PNA, Daniel Morar, a afirmat ieri ca, la sfarsitul lunii septembrie, dupa evaluarea tuturor procurorilor anticoruptie, va hotari "cine ramane si cine nu". El a garantat ca anchetatorii nu vor fi supusi presiunilor politice. "Nu trebuie decat sa facem dosare", a spus noul sef al PNA.

"Scopul meu este ca impreuna cu colectivul sa facem PNA o institutie performanta si credibila", a mai spus Morar, amintindu-le ca atunci cand au ales sa vina la Anticoruptie au avut o motivatie pe care el considera ca nu au pierdut-o. Morar a lansat, la final, un mesaj: "Sunt o persoana de buna credinta , nu am nici o agenda ascunsa!"

Morar a recunoscut pentru "0" ca are o suferinta, dar s-a abtinut de la alte comentarii.

Ultimul care a luat cuvantul a fost Ilie Botos, procuror general al Parchetului Inaltei Curti, care a afirmat ca-si va sprijini total fostul coleg de facultate, "dincolo de orgolii si in slujba societatii". Totodata, Botos a subliniat ca prioritatea o constituie crearea unui "nou profil de procuror".

In cadrul ceremoniei de instalare a lui Morar, ministrul Macovei a atacat, pentru a treia oara in doua saptamani, subiectul comasarii PNA sub umbrela Parchetului Inaltei Curti. "Vor avea loc niste schimbari legislative (...) Nu avem bani de dat in doua parti si nu plimbam dosarele (...) Vor fi schimbari in aceasta toamna. Ele nu vor afecta autonomia PNA si a celor care lucreaza in aceasta institutie", a declarat Macovei, care a pus capat intalnirii cu ziaristii si cu anchetatorii PNA, mentionand ca impreuna cu echipa sa "mergem la treaba!"

Un subiect mult discutat pe coridoarele PNA de catre ziaristi, in minutele urmatoare, a fost paloarea accentuata a procurorului general Daniel Marius Morar, care trada cel mai probabil o suferinta a ficatului.

Intrucat sanatatea unui atat de important procuror este esentiala pentru bunul mers al institutiei, iar noile reglementari legale prevad ca factor decisiv in evaluarea performantelor unui sef de parchet si rezistenta la stres, reporterii "0" l-au sunat ieri pe procurorul Morar pentru unele clarificari privitoare la o posibila revenire a unei hepatite, stiut fiind ca acesta ar mai fi patimit de pe urma acestei afectiuni. Daniel Marius Morar a reactionat vadit ofensat de intrebari, desi l-am asigurat de deplina noastra buna-credinta: "Haideti, va rog, este problema mea, e o problema personala a mea si a medicilor mei!" - "Totusi, nu ne-o luati in nume de rau, dar conform noilor reglementari, legea prevede criteriul obligatoriu al rezistentei la stres..." - "Lasati, nu va faceti dvs. probleme!"





Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea