Social

Procurorii si politistii, nemultumiti de "legea telefoanelor"

Procurorii si politistii sunt nemultumiti de legea 298/2008 pentru ca le restrictioneaza accesul la listele de apeluri, incetinind astfel obtinerea unei condamnari. Anchetele anumitor infractiuni nu mai pot beneficia de listingul si harta intercomunicarii unor persoane suspecte.

Procurorul criminalist-sef al capitalei, Remus Budai, considera ca munca lui este ingreunata prin faptul ca acum mai are dreptul sa ceara lista de date de la operatorii de telefonie mobila numai in infractiuni grave, cum este omorul. In cazuri de amenintari cu moartea sau santaj, el nu mai poate obtine ordin judecatoresc pentru accesarea listei de apeluri.

Nici politistii nu sunt multumiti de noua lege. "Pentru ca acum nu putem cere listingurile decat in cazul unor infractiuni grave, in alte situatii la fel de importante, precum cautarea persoanelor disparute sau a celor urmarite, ne va fi mult mai greu. Cel mai bine ar fi fost ca punerea in aplicare a legii sa fie amanata pana la rezolvarea acestor carente", a declarat comisarul-sef Mihai Pitulescu, seful Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Capitalei pentru Ziarul Ring.

Laura Codruta Kovesi , procurorul general al Romaniei, a spus ca a initiat consultari cu colegii despre Legea 298/2008 si ar putea cere schimbarea ei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea