Social

#adoptie #copil #bebelus #abandonat #parinte

Procedurile de adoptie vor fi mai usoare si mai scurte

Bebelusii abandonati in maternitati ar putea avea prioritate la adoptie si parintii romani ar putea adopta un copil in mai putin de 8 luni, noteaza Cotidianul. In plus, Oficiul Roman pentru Adoptii a anuntat ca internationale ar putea fi facute si de matusi si de unchi , nu doar de bunici.

Autoritatile romane vor sa reduca birocratia din procesul de adoptie interna, pentru ca adaptarea copilului la familia care il doreste sa se faca mai repede si mai usor. Astfel, perioada necesara procesului in urma caruia se decide daca parintii primesc dreptul de a adopta ar putea fi scurtata sub opt luni, cat dureaza acum.

Aceasta este intentia noului sef de la Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA), Bogdan Panait. Intr-un interviu acordat pentru Cotidianul, el a spus ca si-ar dori si micsorarea perioadelor de obtinere a actelor de catre parinti sau obligativitatea testelor de paternitate in cazul tatilor care isi recunosc tarziu copiii.

In plus, noul sef al ORA va infiinta un birou de consiliere pentru cei care doresc sa adopte un copil, dar si un compartiment de control care va verifica modul in care se desfasoara procedura birocratica in procesele de adoptie. Si legea adoptiilor a fost modificata prin ordonanta de urgenta astfel incat adoptia internationala poate fi facuta de rudele pana la gradul III din strainatate ale copilului, adica inclusiv matusi si unchi, nu numai bunici.

Panait a adaugat ca principala lui dorinta se indreapta catre adoptia bebelusilor abandonati, al caror numar este in crestere continua si pentru care se doreste grabirea formalitatilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea