Social

# lege vaccin # pro vaccin #vaccin

Pro sau contra vaccinarii? Iata ce spune Biserica!

Scandalul vaccinarii nu a lasat indiferenta nici BIserica Ortodoxa Romana. Daca in alte situatii pozitia Patriarhiei a generat noi discutii, de data aceasta institutia se pozitioneaza de partea autoritatilor care vor sa intensifice programul de vaccinare. Precizarile BOR sunt insa cele care nuanteaza situatia si trimit la o mai multa transparenta din partea autoritatilor. 

Biserica susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă trebuie o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile din procesul de vaccinare, iar părinţii copiilor să primească asigurări de la autorităţile competente şi companiile farmaceutice că vaccinurile provin din surse sigure şi că sunt stabilite responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi posibilele efecte secundare ale vaccinurilor, arată Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

In comunicatul remis de Biserica se mai precizează că efectele secundare menţionate în prospectele medicamentelor, inclusiv vaccinuri, pot determina ezitări şi rezerve ale unor părinţi faţă de administrarea acestor medicamente propriilor copii.

“Aceste ezitări sunt fireşti şi trebuie adresate şi discutate în detaliu cu personalul medical, cel mai în măsură să ofere sfaturi competente şi recomandări părinţilor. De aceea, părinţii copiilor trebuie să primească asigurări din partea autorităţilor competente şi a companiilor farmaceutice asupra faptului că vaccinurile provin din surse sigure şi că sunt stabilite responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar. Este în beneficiul copiilor şi al familiilor din Romania să existe o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile cuprinse în procesul de vaccinare”, se arată în comunicatul citat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea