Social

Privatizarea spitalelor - un lucru dificil

Fostul ministru interimar al Sanatatii, Ionel Blanculescu, a declarat miercuri ca privatizarea spitalelor este Mai dificil de realizat, deoarece unitatile spitalicesti reprezinta elemente cu valoare foarte mare.

Ministrul Blanculescu s-a referit la discutiile care au loc cu reprezentanti ai Guvernului Austriei privind dezvoltarea spitalelor de excelenta. El a aratat ca este vorba despre 13 spitale de excelenta care au fost gandite, deocamdata, pe hartie. Costurile de constructie a acestor spitale sunt cuprinse intre 250 si 300 milioane euro.

Ionel Blanculescu a adus in discutie un proiect care are in vedere privatizarea in sistem pilot a sase spitale mijlocii din sase zone universitare din tara. Din acest punct de vedere, insa, el nu s-a aratat prea optimist. Ministrul Blanculescu a indicat, mai degraba, o alta formula de privatizare , si anume privatizare prin externalizare , respectiv externalizarea hranei, serviciilor de spalatorie , de curatenie, laborator, imagistica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea