Social

#printul charles #plan urbanistic #clinica medicala

Printul Charles vrea sa infiinteze o clinica medicala in Mures

Printul Charles, care se afla de ieri in Romania, a vizitat astazi localitatea mureseana Archita, unde a discutat cu seful Consiliului Judetean Mures, dar si cu cativa medici de renume despre inventarea unui patrimoniu transilvanean, dar si despre infiintarea unei clinici medicale in zona.

"Am avut o discutie de 30 de minute, care s-a axat pe zona - patrimoniul arhitectural si natural si protejarea acestuia. Intentionam ca, alaturi de judetele Sibiu si Brasov, sa inventariem patrimoniul transilvanean.

In proiect va fi partener si Biserica Evanghelica, proprietarul celor mai multe biserici fortificate de aici.

"Vrem sa facem un plan urbanistic general, cu aceleasi reguli, expres prevazute, care sa contribuie la prezervarea patrimoniului. Printul Charles a spus ca va contribui cu consultanta printr-una din fundatiile sale", a explicat Ciprian Dobre, presedintele Consiliului Judetean Mures.

De asemenea, la intalnirea cu printul Charles s-a discutat despre crearea unei clinici multifunctionale, care sa ofere asistenta medicala pentru aceasta zona, dar si sa ofere locuri de munca pentru localnici.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea