Social

Printul Charles, in Romania

Mostenitorul coroanei britanice, Printul Charles , insotit de mai multi prieteni, insa fara sotia sa, Camilla, se afla intr-o vizita privata de cateva zile in Romania, au informat, marti, surse concordante, citate de AFP. Printul de Wales, care a sosit in Romania luni, adica exact la o luna de la casatoria cu iubita sa, Camilla Parker-Bowles, si-a petrecut noaptea intr-o camera de oaspeti a manastirii Horezu, ridicata in secolul al XVIII-lea de domnitorul Constantin Brancoveanu.
Charles, care se afla la al cincilea sejur in Romania, va vizita mai multe manastiri din judetul Valcea si va face excursii in regiune, au precizat autoritatile locale.

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, contactata de AFP, a confirmat ca este vorba despre o "vizita privata", refuzand sa faca alte precizari.

In timpul precedentei sale vizite in Romania, in mai 2004, printul de wales si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu proiectul de construire a unei autostrazi care urma sa traverseze Transilvania, apreciind ca aceasta "risca sa afecteze pastrarea mostenirii culturale din aceasta regiune".

Charles s-a implicat in ultimii ani in programul de reabilitare a mai multor sate sasesti, intemeiate in Transilvania in secolul al XII-lea, dintre care, o parte, figureaza in patrimoniul UNESCO.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea