Social

#principesa margareta

Principesa Margareta se pregateste sa devina presedintele Romaniei?

Valul de simpatie vizavi de monarhie aparut odata cu moartea regelui Mihai pare sa fie o oportunitate pentru clasa politica in criza. Se pare ca tocmai PSD ar putea fi partidul care sa o propuna pe Margareta drept candidat la presedintie. 

Potrivit speculaţiilor lansate de Bogdan Tiberiu Iacob pe blogul său, fiica Regelui Mihai că vom auzi de „Regina” Margareta, candidatul prezidenţial al PSD”. „Doar naivii ar putea crede că e posibil, în viitorul apropiat, transformarea României în monarhie. Sondajele arată un sprijin de maxim 20% pentru regalitate, iar procedurile ar fi, oricum, extrem de greoaie. (...)

Asta nu înseamnă că monarhia nu poate fi băgată în jocuri politice grele, însă. (...) În 2004, negocierile privind candidatura Margaretei pe listele ţărăniste de Senat au eşuat, candidatura lui Duda la preşedinţie a fost aspru criticată, iar Ion Diaconescu dezvăluia, nu mult înainte să moară, într-un interviu, că Regele nu l-a mai sunat de prin 1996 să-i spună ”La mulţi ani” de ziua lui, spre deosebire de Ion Iliescu. ”Monarhia e o relicvă” conchidea bătrînul ţărănist”, a scris jurnalistul, pe inpolitics.ro.

El este convins că Principesa Margareta va fi surpriza alegerilor din 2019: „PSD ia în calcul, conform unor informaţii care se vehiculează de ceva vreme, o candidatură a Margaretei la prezidenţiale, dacă nu va găsi pînă atunci o soluţie mai viabilă la spinoasa problemă a unui candidat ”intern”.Prima mare dramă a social-democraţilor e că în 2019 se vor împlini 15 ani de cînd au terminat-o cu şefia statului. (...) Cît a trăit bătrînul Rege, Margareta nu prea a avut spor să facă pasul mare spre politică în mod direct, ci doar prin intermediul soţului; de acum, drumul e liber”.

Ce parere aveti despre aceasta ipoteza?

Foto: Hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea