Social

#armament #asasinat #diana

Printesa Diana, asasinata pentru ca vroia sa faca dezvaluiri despre afaceri cu armament

Printesa Diana a fost asasinata, in 1997, pentru ca intentiona sa faca dezvaluiri cu privire la rolul Marii Britanii in comertul cu armament, sustine un cunoscut avocat britanic.

Michael Mansfield a declarat pentru Daily Express ca printesa pregatea publicarea unui jurnal "exploziv" pentru demascarea celor implicati in productia britanica de mine antipersonal.

"Un numar mare de mine antipersonal au fost fabricate de britanici. Ea sustinea ca avea un jurnal exploziv, prin care urma sa expuna persoanele cele mai implicate in piata britanica de armament", a declarat avocatul, care spune ca Diana planuia mai multe vizite in Cambodgia .

Unii ministri au fost infuriati cand printesa de Walles a cerut interzicerea la nivel international a minelor antipersonal, cu cateva luni inaintea mortii sale, in august 1997. 

Ministrul consevator al Apararii din acea vreme, Earl Howe, a afirmat ca era dezinformata in legatura cu acest subiect si o descria ca fiind periculoasa si scapata de sub control.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea