Social

# nurci #coronavirus #animale domestice #animale #vaccin #animale de companie

Primul vaccin anti-Covid pentru nurci si animale domestice, fabricat de Rusia

In curand va aprarea pe piata primul vaccin impotriva virusului Sars-Cov-2 pentru nurci si animale domestice. Autoritatea sanitar-veterinara din Rusia a anuntat ca se apropie de finalizarea studiilor clinice asupra unui vaccin Covid-19, destinat nurcilor si animalelor domestice.

 

Centrul Federal pentru Sanatatea Animalelor a inceput sa dezvolte vaccinul in primavara, dupa ce autoritatile au stabilit ca virusul ar putea fi transmis de la oameni la unele animale domestice.

Vaccinul rusesc destinat animalelor vizeaza in special iepurii, nurcile si pisicile. Studiile clinice se vor incheia in ianuarie, iar procesul de aprobare va incepe, probabil, la sfarsitul lunii februarie, dupa cum a declarat pentru Reuters Iulia Melano, asistenta a directorului Autoritati Federale Sanitar-Veterinare din Rusia, Rosselkhoznadzor.

Cazuri de coronavirus in randul animalelor

Noul coronavirus poate fi transmis de om la animale. Cel mai usor se transmite insa la nurci.

Comertul mondial cu blanuri, in valoare de peste 22 miliarde de dolari pe an, se resimte dupa decizia Danemarcei de a ucide milioane de nurci de ferma, depistate cu Sars-Cov-2. Danemarca era principalul exportator de blana de nurca. Deficitul de blanuri din acest an a dus la o crestere a preturilor cu pana la 30%.

17 milioane de nurci au fost sacrificate luna trecuta in Danemarca, dupa ce s-a descoperit ca virusul transmis de om animalelor, a suferit o mutatie si s-a raspandit inapoi la oameni.

Alte cazuri de transmitere a coronavirusului de la om la animale au fost confirmate, insa in cazuri foarte rare. Doua astfel de cazuri au fost raportate in Spania, cand coronavirusul a fost transmis de la om la pisicile alaturi de care locuia, dar si in Rusia, unde doua feline au fost depistate cu noul coronavirus.

In acest context, Rusia se asteapta la solicitari pentru noul vaccin, in special din partea crescatorilor de animale pentru blana din tara, dar si din Statele Unite si Uniunea Europeana, potrivit newsweek.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea