Social

#test covid #produs #romania #depistare

Primul test de depistare a virusului SarsCov2 produs in Romania. In 5 minute ai rezultatul. Cum functioneaza

A fost lansat primul test de depistare a virusului SarsCov2 produs in Romania, de doua companii autohtone partenere.

Testul are avizul Agentiei Nationale a Medicamentului pentru productie si comercializare.

Cum functioneaza testul

Testul romanesc poate detecta anticorpii dati de virus in doar cinci minute. Kitul de testare functioneaza ca un test de sarcina pe care se aplica mostre de ser sau plasma din sangele recoltat intravenos.

Nivelurile de sensibilitate crescute ale testului rapid permit identificarea anticorpilor virusului în cazul celor care au luat contact cu el, inclusiv cazurile asimptomatice.

50.000 de bucati zilnic pot realiza companiile care produc testul si exista si posibilitatea de dublare rapida a acestei cantitati. In acest moment statul asigura, in general, cam jumatate din acest numar.

Aceste teste pot fi folosite pentru testarea in masa a populatiei si, astfel, se pot identifica
donatorii de plasma pentru vindecarea cazurilor grave.

In curand, cei care produc vaccinul vor discuta cu autoritatile.

"Are o sensibilitate de 90,6 %, acuratetea lui este de suta la suta si venim in completarea testelor PCR si deja stim ca aceste aparate sunt foarte aglomerate, sunt foarte multe probe si dureaza, in majoritatea clinicilor, peste 48 de ore pana sa se ofere rezultatul pacientilor. Asteptsm de saptamana viitoare sa luam legatura cu institutiile de stat sa vedem, nu stiau ca se fabrica inca in Romania," a declarat pentru Mediafax, Sima Ioana, director general al uneia dintre firmele producatoare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea