Social

#heliport SUUB #SUUB #spital heliport

Primul spital cu heliport din Capitala

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti va avea din 2017 heliport, in conditiile in care la unitatea de primiri urgente sunt 500 de cazuri, iar din totalul acestora, intre 15% si 20% sunt urgente medicale majore, fiind vorba despre cazuri foarte grave.

“In luna aprilie 2015, spuneam ca avem mare nevoie de un heliport pentru urgentele majore care ajung la spital. Am gasit investitorul, vom semna contractul si vor incepe lucrarile care vor dura pana la sfarsitul anului. SUUB si Grupul MaxBet vor anunta, miercuri, inceperea lucrarilor, dupa semnarea protocolului care va da starul acestui proiect”, a declarat, pentru Mediafax, managerul SUUB, Catalin Cirstoiu.

“Ne-am dorit foarte mult sa avem posibilitatea sa realizam acest heliport, iar cazurile foarte grave sa fie aduse rapid cu elicopterul la spital. In spital sunt internati anual 65.000 de pacienti. Din totalul internarilor, aproximativ 60 la suta necesita interventii chirurgicale”, a adaugat managerul SUUB.

Prima unitate cu heliport din tara este Spitalul Clinic de Urgenta Oradea, care a fost inaugurat anul trecut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea