Social

#roman #gripa noua #gripa porcina

Primul roman ucis de gripa porcina

Ambasada Romaniei de la Viena a confirmat ca un cetatean roman a murit in Austria in urma contractarii virusului AH1N1. Astazi numarul romanilor infectati cu gripa noua in tara noastra a ajuns la 1.146.

Petre Stamatescu, secretar I in cadrul Sectiei pentru presa si diplomatie publica, a declarat ca Ambasada a publicat informatia in urma confirmarii de catra autoritatile austriace.

Ministerul Afacerilor Externe nu a confirmat inca cetatenia romana a muncitorului in varsta de 38 de ani care care a murit in orasul austriac Schwarzach, in urma unor complicatii provocate de infectia cu virusul AH1N1 .

Muncitorul a sunat la serviciu sa anunte ca se simte rau, iar joi s-a internat la spitalul "Kardinal Schwarzenberg" din orasul din apropierea Salzburgului. Romanul, care muncea la o firma de constructii , a murit dupa doua zile.

"Infectia a evoluat foarte rapid si a dus la cresterea vascozitatii sangelui. Unele vase de sange au fost astfel blocate, ceea ce a dus la dificultati respiratorii. Mai intai i-au cedat plamanii, iar apoi inima", a explicat Christoph Konig, reprezentantul autoritatilor medicale al landului Salzburg, citat de Realitatea.net.

Acesta este al doilea caz mortal de gripa noua in Austria. Analizele romanului vor fi refacute pentru a confirma infectia.

Cele mai multe cazuri noi de gripa, in Moldova si Bucuresti

Joi la pranz numarul cazurilor confirmate de gripa provocata de virusul AH1N1 a ajuns la 1,146, informeaza Gandul.

In ultimele 24 de ore, au fost confirmate 89 de imbolnaviri, cele mai multe in judetul Botosani (37) si in Capitala (30).

In judetul Arges au fost confirmate patru cazuri si cate doua in judetele Constanta, Dolj, Harghita, Iasi, Prahova, Teleorman si Ilfov.

 

Citeste si

De astazi, doar cazurile grave de gripa vor fi examinate

Pandemia de gripa porcina va dura pana in 2011!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea