Social

#roman sustinator ISIS #sustinator ISIS #atacuri ISIS #roman arestat

Primul roman sustinator al ISIS, retinut de DIICOT. Are doar 17 ani!

Un tanar de doar de 17 ani, acuzat de propaganda jihadista, a fost retinut la Craiova de catre procurorii DIICOT.

Surse judiciare precizeaza ca tanarul era radicalizat si intretinea legaturi cu membri ai ISIS, iar, in paralel, incerca sa racoleze adepti. Este primul caz de acest gen inregistrat in Romania, scrie profit.ro.

Purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii, Ovidiu Marincea, a declarat, marti, pentru Agerpres, ca SRI avea cunostinta de activitatea de autoradicalizare a tanarului din Craiova suspectat de propaganda jihadista si a furnizat toate informatiile autoritatilor competente.

“Aveam cunostinta de activitatea de autoradicalizare a lui si am furnizat toate informatiilor pe care le-am avut autoritatilor competente, respectiv DIICOT, care a preluat cazul. in acest moment, fiind ancheta in desfasurare trebuie sa ne abtinem de la orice comentariu, noi, SRI, dar o sa dam un comunicat oficial la un moment dat”, a spus Ovidiu Marincea.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, ca anchetatorii au probe ca tanarul ar fi transmis, prin internet, mesaje de sustinere a gruparii jihadiste si filme in care erau prezentate decapitari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea