Social

# a treia doza de vaccin #presedinte #imunizare #vaccin #republica dominicana

Primul presedinte imunizat cu a treia doza de vaccin anti-Covid. Unde se intampla asta

In timp ce unii sefi de stat s-au aratat reticenti in ceea ce priveste vaccinarea, altii s-au imunizat deja cu cea de-a treia doza de vaccin.

 

Este primul presedinte care a ales sa se vaccineze cu cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, pentru a da un bun exemplu poporului sau, dar si pentru a se proteja pe sine.

Este vorba despre Presedintele Republicii Dominicane Luis Abinader care a primit miercuri a treia doza de vaccin anti-Covid-19, cerand populatiei tarii din Caraibe sa-i urmeze exemplul, potrivit Agerpres.

Presedintele, in varsta de 54 de ani, a efectuat primele doua doze de vaccin produse de compania chinezeasca Sinovac. De data aceasta a ales sa se imunizeze, pentru cea de-a treia doza, cu vaccinul produs de Pfizer.

"Cer intregii populatii sa continue sa se vaccineze cu prima si a doua doza, iar a treia pentru a-si intari imunitatea. Acest lucru ne va permite sa reintram in normal", a declarat presedintele Republicii Dominicane.

Republica Dominicana are 10,5 milioane de locuitori. De la inceputul pandemiei a inregistrat aproximativ 340.000 de cazuri de infectari cu Covid-19 si aproape 4.000 de decese. 

Cu toate acestea, putin 5,4 milioane de persoane s-au imunizat cu prima doza de vaccin, iar 3,8 milioane dintre acestia s-au imunizat si cu a doua doza. 

Campania pentru vaccinarea cu cea de-a treia doza a inceput in luna iulie insa, pana acum, putin sub 250.000 de persoane s-au prezentat pentru imunizare.  

La polul opus se afla presedintele Braziliei. Acesta s-a infectat cu noul coronavirus, insa a refuzat vaccinarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea