Social

#autobuze electrice Cluj Napoca #autibuze electrice

Primul oras din Romania care va avea autobuze electrice

Primul oras din Romania care va avea autobuze electrice Cluj-Napoca va deveni primul oras din Romania care va avea autobuze electrice. Autobuzele, care vor costa in jur de 71 de milioane de lei, vor circula pe cele mai aglomerate patru trasee din oras.


In urma cu doua luni, mai multi romani si maghiari au inceput ocolul Pamantului, in 80 de zile, intr-un autobuz electric, cu scopul de a convinge cat mai multe orase sa cumpere astfel de mijloace de transport in comun nepoluante.

Autobuzul cu care circula grupul este produs in Ungaria, dar foloseste un soft romanesc si poate parcurge o distanta de 250 de km dupa ce a fost incarcat 3 ore.

Jozsef Helmich, unul dintre temerarii care fac ocolul pamantului in autobuzul electric, sustine ca scopul demersului este de a demonstra ”ca electromobilitatea nu mai este o tehnologie a viitorului, ci este prezentul si de a arata ca acum este momentul de a convinge pe toata lumea sa foloseasca vehicule electrice”.

Autobuzul electric a plecat din Portugalia, a trecut Atlanticul, in SUA si Canada, a apoi prin China, Kazahstan, Rusia, Ucraina si a ajuns si in Romania.

La Cluj-Napoca unde a facut o oprire, lucrurile sunt clare, municipiul fiind un sustinator ar transportului nepoluant, in conditiile in care Primaria se afla in procedura de achizitie a 30 de autobuze electrice din fonduri elvetiene, care ar putea intra in traficul anul viitor.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea