Social

# carantina totala #carantina romania #coronavirus #timisoara

Primul oras din Romania care intra in carantina totala! A depasit 7 cazuri la mia de locuitori

Timisoara este primul oras din Romania care intra in carantina totala dupa ce numarul de cazuri raportate a depasit 7 la mia de locuitori.

 

Timisoara a devenit primul oras din tara in care rata de imbolnavire a depasit 7,5 la mia de locuitori. Potrivit datelor de ieri, 28 septembrie, Timisoara se afla al 7,65 de cazuri la mia de locuitori.

Autoritatile au 48 de ore la dispozitie pentru a intruni Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care se va adopta in mod oficial masura carantinarii totale a orasului, potrivit antena3.ro. 

Salile de sport, restaurantele si salile de spectacole se vor inchide, inclusiv pentru persoanele care sunt vaccinate si au certificate verzi.  De asemenea, magazinele se vor inchide la ora 18:00.

Cu toate acestea, scolile din Timisoara au ramas deschise iar parintii sunt nevoiti sa-i trimita la scoala chiar si in aceste conditii. Abia vineri comitetul va decide inchiderea scolilor, incepand de luni. Pana atunci copiii, dat si parintilor acestora, sunt expusi riscului. 

Situatia este cu atat mai ggrava cu cat spitalele sunt coplesite de bolnavi. La ATI nu mai sunt locuri libere. Cei care au nevoie de un loc la ATI trebuie sa astepte sa se elibereze un pat. Acest lucru se intampla in tot judetul Timis, nu doar in Timisoara. Ba chiar si sectia de Preanestezie a Spitalului Victor Babes din Timisoara s-a ocupat total in doar doua zile de la deschidere. 

Situatia este grava in intrg judetul Timis. La nivel de judet rata infectarilor ajungea ieri la 5,71 la mia de locuitori! Cel mai probabil, daca aceasta va continua sa creasca se va impune carantina la nivel de judet.

Foto: capital.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea