Social

#epave #muzeu subacvatic #marea neagra #constanta #romania #turisti #scufundari

Primul muzeu subacvatic din Romania. Iata unde va fi construit si cum il poti vizita

Doi tineri constanteni vor sa duca la bun sfarsit un proiect original, deschiderea unui muzeu sub apele marii, in dreptul falezei Cazinoului din Constanta. Ideea lor a starnit deja interesul agentiilor de turism, in prezent asteptandu-se doar acordul Ministerului Culturii.

Cei doi scafandri constanteni au descoperit ca fundul marii din zona Constanta este intesat de epave si doresc sa le stranga intr-o singura zona care sa fie accesibila si turistilor veniti pe litoral. Pascale Roibu, unul dintre cei doi scufundatori, crede ca ideea lor va avea succes.

"Am facut scufundari si am vazut ca zona este propice pentru asa ceva", spune scafandrul constantean. Pentru inceput, doar cei cu brevet de scufundator vor putea vizita muzeul subacvatic, urmand ca ulterior scafandrii profesionisti sa conduca in lumea adancurilor grupurile de turisti.

Ultima descoperire facuta in zona dateaza din vara anului trecut si este epava unei nave din secolul al IV-lea, dar scafandrii constanteni sustin ca zeci de ancore si alte ramasite ale unor nave impanzesc zona.

Sursa foto: likecroatia.hr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea