Social

#urs Mr Bean #urs casa regala britanica #ursi bruni #rezervatie de ursi Zarnesti #primul muzeu al ursuletilor de plus

Primul muzeu al ursuletilor de plus din Romania. Ursul printesei Charlotte, printre exponate

In weekend, rezervatia de ursi de la Zarnesti, unica in Romania si cea mai mare din Europa de Est, a sarbatorit 10 ani! Cu aceasta ocazie, a fost deschis primul muzeu al ursuletilor de plus din tara, care include 200 de ursuleti de plus oferiti de vizitatori din Franta si Germani, dar si de vedete internationale.

Atractia muzeului sunt doi ursi gigantici, de aproximativ 3 metri inaltime, donati de Casa regala britanica, fiind fabricati de cel mai mare proprietar de case de pariuri din lume, William Hill, in onoarea nasterii celui de-al doilea copil al lui Kate Middleton si al printului William, printesa Charlotte.

Actrita irlandeza Evanna Linch, din seria Harry Potter, a adus personal un ursulet de plus la Zarnesti. Printre vedetele de plus, la Zarnesti au ajuns ursuletul lui Mr. Bean.

La evenimentul de deschidere a muzeului din weekend a participat si sotia lui Pierre Brice, celebrul actor din Winnetou, care s-a implicat in proiectul de la Zarnesti inca de la inceput.

Muzeul va putea fi vizitat de public de-abia din primavara, atunci cand colectia de mos-martini va fi completa. Reprezentantii Asociatiei Milioane de Prieteni ii indeamna pe iubitorii de animale sa daruiasca in continuare jucariile lor de plus, incurajand in mod special pentru exemplarele realizate manual.

Sanctuarul de ursi din Zarnesti, cunoscut in toata lumea, este considerat un model si pentru alte tari. In cei 10 ani de cand functioneaza, rezervatia de la Zarnesti a reusit sa salveze 85 de ursi, dintre care cei mai multi erau tinuti ilegal in circuri sau pe langa restaurante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea