Social

#respiratie prematuri #mars prematuri #prematuri #nou-nascuti

Primul mars al prematurilor organizat in Romania!

In premiera in Romania, in data de 10 iunie, 2015 incepand cu ora 10:45, Asociatia Unu si Unu organizeaza primul mars dedicat bebelusilor care se nasc prematur, dar si familiilor acestora.

Scopul acestui mars al prematurilor este de a atrage atentia societatii civile asupra fenomenului prematuritatii, aflat intr-o continua crestere, atat la nivel international, cat si la nivelul Romaniei.

„Ne propunem ca prin acest mars sa tragem un semnal de alarma intr-o maniera diferita asupra fenomenului de prematuritate. Un copil din zece copii se naste inainte de termen la nivel international si trebuie sa semnalam acest aspect ingrijorator, sa determinam intreaga societate sa lupte si sa ajute ca numarul de copii prematuri din Romania sa se micsoreze. Asadar, prezenta intr-un numar cat mai mare va ajuta la diseminarea acestui subiect. In plus, vom avea activitati interesante si optimiste pentru toate varstele. Pe ultimii 50m se va merge, pe cat posibil, cu respiratia oprita, pentru a intelege situatia prin care trece prematurul de cand se naste pana ajunge la terapie intensiva si este resuscitat. Vom purta masti de oxigen (ca cele din terapie intensiva), pentru a semnaliza ca aceasta este principala problema la nasterea copilului prematur si de aici rezulta majoritatea problemelor de sanatate ulterioare”, spune Diana Gamulescu - vicepresedinte Asociatia Unu si Unu.

Marsul prematurilor se va organiza anual si va aduce in atentie cate o problema a prematuritatii: anul acesta, tema centrala va fi RESPIRATIA si neputinta acestor bebelusi de a respira singuri.

Cei interesati pot sa fie la curent cu evenimentul pe pagina oficiala de facebook: https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea