Social

Primul festival romanesc de jazz si muzica Tiganeasca la Paris debuteaza luni

Primul festival romanesc de jazz si muzica tiganeasca la Paris, Tzig’n’Jazz, debuteaza luni la Teatrul Trianon , si se va derula pe parcursul a trei zile, in care vor canta trupe romanesti , alaturi de invitati ai scenei franceze, potrivit unui comunicat ICR Paris.

Institutul Cultural Roman (ICR) din Paris organizeaza in perioada 26- 28 mai , primul festival romanesc de jazz si muzica tiganeasca din capitala Frantei, cu intentia de a transforma acest eveniment intr-unul anual, potrivit lui Alin Predoi, initiatorul Tzig’n’Jazz.

Artistii originari din Romania, violonistii Marius Apostol, Florin Niculescu, Costel Nitescu si trupele lor, au ocazia sa imparta scena Salii Trianon, de 1000 de locuri, cu muzicieni de renume international.

In prima seara Marius Apostol Quintet ii are invitati pe Sanseverino, Angelo Debarre si Ludovic Beier. Florin Nitulescu Quartet va interpreta pe 27 mai, alaturi de Christian Escoude si Zarifa, iar in ultima seara, Costel Nitescu Quartet ii invita pe Didier Lockwood, Thomas Dutronc si Emy Dragoi. Recitalurile vor avea loc de la ora 20.30.

Editia 2008 a festivalului Tzig’n’Jazz aduce un omagiu violonistului de jazz francez Stephane Grapelli, unul dintre creatorii stilului swing manouche.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea