Social

#tratament #nastere #sida #hiv #vindecare #medicamente antivirale

Primul copil vindecat de SIDA

O fetita in varsta de doi ani, depistata cu virusul HIV la nastere, a fost vindecata de medici dupa ce acestia i-au administrat trei tipuri de medicamente antivirale.

Medicii au constatat la nastere ca mama fetitei era infectata cu virusul HIV, insa acestia au reactionat prompt si au reusit sa o vindece pe micuta, administrandu-i rapid tratamentul cu cele trei tipuri de medicamente antivirale in primele 30 de ore de la nastere.

Tratamentul gasit de medici ar putea fi considerat functional pentru ca virusul nu mai poate fi depistat in cadrul unor analize de rutina.

Acest tratament nu a ucis virusul, insa, la analizele efectuate ulterior, s-a constatat ca in corpul fetitei virusul nu a mai fost detectat.

Unul dintre medicii care au lucrat la acest caz, Dr. Katherine Luzuriaga, sustine ca fetitei nu i s-au mai depistat urme de virus in sange nici la 10 luni dupa ce mama sa a incetat administrarea tratatamentului.


Sursa foto: www.exclusivnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea