Social

#reduceri #personal #functionari #concedieri #bugetari

Primii concediati vor fi bugetarii fara copii

Guvernul a inceput alcatuirea listei de persoane ce vor fi concediate in urmatoarea perioada, fiind vizati, in primul rand, cei care nu au copii.

Nu vor putea fi concediati bugetarii aflati in concedii de odihna sau medicale, femeile gravide sau sefii de sindicate, potrivit ziarului Romania Libera. De asemenea, va fi lasat pe post sotul cu venit mai mare, daca sotul si sotia sunt colegi. Salariatii cu copii, vaduvele sau persoanele divortate, cu copii sau cei care mai au cel mult trei ani pana la pensionare pot rasufla usurati: nu vor fi vizati de valul de disponibilizari .

In schimb, pot fi sanctionati drastic salariatii care indeplinesc conditiile de pensionare, dar nu au solicitat pensie. Potrivit specialistului in politici publice, Adrian Moraru, Guvernul nu va reusi sa trieze clar functionarii competenti de cei "care isi pilesc unghiile la serviciu". "Este o situatie de criza care necesita masuri exceptionale si probabil ca se va renunta la masurile superpopuliste.

Este ca si cum ai spune ca dintr-un avion gata de prabusire sa iasa mai intai femeile cu copii si batranii," a spus Moraru. Vicepresedintele Cartel Alfa , Petru Dandea, spune ca legislatia asigura protectia persoanelor cu situatii mai speciale, insa nu prea exista scapare pentru functionari.

"Ei au in legea lor prevederi potrivit carora, daca sunt concediati, Agentia Nationala a Functionarilor Publici ar trebui sa le ofere posturi similare in alte institutii ale statului. Insa toate posturile libere din sectorul bugetar au fost blocate si Agentia nu prea le mai poate oferi nimic," a declarat el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea