Social

#bonuri valorice #bonuri de masa #sistare tichete de masa #tichete de masa

Primesti bonuri de masa? Ia-ti adio de la ele!

Tichetele de masa pe care jumatate dintre angajatii din Romania, adica aproximativ doua milioane de persoane, le primesc in fiecare luna vor si sistate, scrie economica.net. Potrivit unui proiect de lege, sumele aferente bonurilor de masa le vor fi virate salariatilor pe card.

Practic, este vorba despre o digitalizare a tichetelor de masa. "In curand, cei care au dreptul la tichete de masa vor putea incasa sumele respective pe carduri preplatite" a declarat, pentru site-ul citat, Cosmin Vladimirescu, general manager la Mastercard.

Legea care reglementeaza procesul de transformare a acestor bonuri valorice este deja in vigoare, dar nu au fost formulate inca normele de aplicare pentru a demara proiectul efectiv.

"O plata cu un card dureaza considerabil mai putin decat una care implica tichete de masa, sumele se pot valorifica integral, fara rotunjiri in sus sau in jos cum se intampla cand aveai tichete de valoare fixa", explica Vladimirescu.

Piata bonurilor de masa se ridica in Romania la 1 miliard de euro pe an. Valoarea unui tichet de masa este de 9,35 de lei, iar un angajat nu poate sa foloseasca, potrivit legii actuale, mai mult de doua tichete pe zi.

Sursa foto: ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea