Social

Primele procese pentru recuperarea taxei auto

Doi bistriteni s-au adresat instantei de contencios -administrativ din cadrul Tribunalului Bistrita-Nasaud, cerandu-i sa oblige statul roman, prin Finantele Publice, sa le restituie taxele de prima inmatriculare achitate, in valoare de 6000 de euro, respectiv 5500 de euro, pentru masini second-hand aduse din state membre UE .

Potrivit consilierului Relatii Publice din cadrul Tribunalului, Dana Ceuca, cei doi bistriteni contesta prevederile Codului Fiscal cu privire la obligativitatea taxei de prima inmatriculare in cazul autoturismelor second-hand care au trecut prin faza de prima inmatriculare in statele membre de unde au fost importate, solicitand instantei sa constate ca taxele au fost retinute de statul roman in mod nelegal si contrar reglementarilor comunitare.

La instanta comerciala si de contencios administrativ se inregistreaza astfel de actiuni dupa indeplinirea de catre reclamanti a procedurii prealabile prevazute de Legea 554/2004, adresandu-se mai intai Finantelor Publice si abia apoi, in caz de refuz, Tribunalului, explica Dana Ceuca. (continuarea in Mesagerul de Bistrita-Nasaud)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Mesagerul de Bistrita-Nasaud

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea