Social

#Marea Britanie paraseste UE #efecte Brexit #Brexit

Primele efecte ale iesirii Marii Britanii din UE!


Rezultatele referendumului din Regatul Unit au influentat deja pietele financiare.  Lira s-a prabusit si a ajuns la cel mai slab curs in raport cu dolarul din ultimii 30 de ani.

 
O lira se tranzactioneaza cu 1,34 de dolari. Este cea mai mare scadere inregistrata vreodata intr-o singura zi de tranzactionare.
 
Angajatii de la Banca Angliei au fost chemati deja la birouri dupa ce planurile de urgenta au fost activate. Indicele principal al Bursei de la Londra, care include multe din cele mai mari companii din Marea Britanie, a pierdut aproape 9 la suta din valoare. Asta inseamna pierdere de 150 de miliarde de lire. In schimb, Bitcoin este pe crestere.
 
Asia resimte si ea efectele votului din Marea Britanie. Principalele burse au deschis in scadere. La Tokyo, tranzactiile au fost oprite automat timp de 10 minute pentru a preveni o scadere brusca. Indexul principal Nikkei a pierdut peste 7 la suta in primele ore de tranzactionare.
 
Ministrul japonez de Finante a spus ca este foarte ingrijorat de soarta economiei mondiale, dupa ce si yenul s-a prabusit in raport cu dolarul si cu lira sterlina, scrie digi24.ro.
 

Ce se intampla in Romania

 
Dupa rezultatul referendumului din Marea Britanie, Daniel Daianu, membru al Consiliului de Administratie al BNR, a anuntat ca „leul este in pericol, dar BNR va face in aşa fel astfel incât sa atenueze volatilitatea”.

“Sunt şocat. E un punct de inflexiune. Implicatiile sunt nu numai economice, ci şi geopolitice. Regatul Unit este nu numai o economie mare, cu un centru financiar global, dar are un rol cheie in politica de securitate. Sa vedem ce va fi cu Regatul, daca va ramâne unit”. (...) Leul este in pericol, dar BNR va face in aşa fel astfel incât sa atenueze volatilitatea. Sistemul bancar este bine capitalizat. BNR are rezerve considerabile. Nu avem o prezenta a capitalului pe termen scurt, daca fuge sa pericliteze stabilitatea financiara si economica”, a spus Daniel Daianu, membru al Consiliului de Administratie al BNR pentru Ziarul Financiar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea