Social

#maternitatea giulesti #incendiu #bebelusi

Primele concluzii in cazul incendiului de la Giulesti: instalatia de aer conditionat era improvizata

Luni seara, la maternitatea Giulesti , a izbuncnit un incendiu in urma caruia patru bebelusi si-au pierdut viata si alti sapte au fost grav raniti. O echipa de procurori de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din Bucuresti a preluat cazul si a facut primele declaratii.

Astfel, potrivit informatiilor date de procurori, instalatia de la aparatul de aer conditionat ce a dus la izbucnirea incendiului, era una inprovizata. Doua fire nu erau izolate si acest lucru a dus la un scurtcircuit. Directorul maternitatii neaga insa acest lucru, precizand ca sistemul electric era in perfecta stare, potrivit Realitatea.net.

"Locul unde a avut loc explozia a fost izolat, urmand sa inceapa cercetarile pentru a fi stabilita cauza", a concluzionat insa procurorul Marius Iacob, seful echipei ce ancheteaza cazul.

Potrivit Realitatea.net, in decursul zilei de azi, la va descinde o echipa de specialisti de la Electrica si ISU pentru a stabili cauzele incendiului. Maternitatea va fi inchisa pana la finalizarea anchetei

In urma incidentului de la Giulesti, patru bebelusi si-au pierdut viata si alti sapte au fost grav raniti. Acestia din urma au fost transportati de urgenta la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru a primi ingrijiri. Medicii sunt insa rezervati in ceea ce priveste sansele de supravietuire a micutilor.

"Au fost adusi opt prematuri cu greutati sub 2 kg. Patru dintre ei au arsuri pe 70%-80% din corp, iar ceilalti patru au arsuri de 40%-50%. Sunt in stare extrem de grava. La aceste suprafete se mai adauga si 15%  arsuri ale cailor respiratorii", a declarat , managerul spitalului Grigore Alexandrescu pentru Realitatea.net.

Update: Parchetul a inceput urmarirea pentru ucidere din culpa

Procurorii Parchetului de pe langa ICCJ au inceput, marti, urmarirea penala in rem, adica pentru fapta, fara a se cunoaste inca autorul, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala in cazul incendiului din Maternitatea Giulesti.

"Sunt mai multe variante pe care mergem, pompierii au facut o constatare, aparatura medicala prezinta urme de ardere si de impregnare cu fum", a declarat procurorul-sef Marius Iacob, citat de Realitatea.net.

Trei bebelusi au murit asfixiati

In urma decesului a patru bebelusi, anchetatorii au finalizat ancheta si au publicat rezultatul necropsiei pentru trei victime ale incendiului.

Unul dintre bebelusi a murit intoxicat cu funingine, in timp ce ceilalti doi au decedat din cauza lipsei de oxigen.

Asistenta medicala care a sunat la 112 nu a putut fi inca interogata de anchetatori , deoarece se afla inca in stare de soc.

 

Citeste si: 

Tragedie la Maternitatea Giulesti. Bebelusii morti si raniti nu au fost identificati

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea