Social

Primarul Golanescu

Analistii politici se vor pricepe mai bine la analiza strategiilor de discurs din ultima campanie electorala. Raman insa cateva date inconturnabile pentru cei preocupati de soarta Bucurestiului.
 
A castigat o alianta politica compusa din PSD, PNL, PC si PRM pentru care obsesia anti-Basescu anuleaza preocuparea pentru trecutul european si viitorul cosmopolit al capitalei. La acest tip de mobilizare cvasi-sindicala, cantata in toate gamele de propagandisti precum Iliescu, Vacaroiu sau Mitrea, raspunsul studentimii si al comunitatii business a fost lamentabil.

S-au gasit prea putini jurnalisti ofuscati de prestatia medicului universitar lipsit de bibliografie si moralitate. Si mai rare au fost televiziunile interesate sa cultive dezbaterea pragmatica asupra uriasei crize urbanistice in care traiesc peste doua milioane de bucuresteni. La noi seriozitatea este o insulta . Fiecare confruntare deschisa i-a dat ocazia dlui Sorin Oprescu sa calamiteze bascalios orice recolta de argumente sobre, inteligente si bine masurate formulate de Vasile Blaga.

S-a lansat prin cacealma, a continuat prin duplicitati meschine, triumfand prin vorba-iute, cinismul vesel, obrazul gros si mitocania de cartier.

Idei noi? Dedicatiune personala? Viziune pe termen lung? Experienta administrativa? Toate conteaza mai putin intr-un mediu balcanic pentru care pilele iti ofera certificatul de competenta. Sprijinit cu bani si entuziasm de atatea lichele ale tranzitiei, Oprescu va pune in act opera vasta de improvizatie pe spatele contribuabilului. Inspirat de arhitectura Casei Poporului, doctorul factotum va fantaza mai departe pe tema autostrazilor suspendate deasupra unui teren seismic, uratit de noxe, injuraturi si disperare.

Va cheltui prosteste, cu zelul risipitor al oricarui socialist iubitor de monopoluri statale. Va amana munca la infrastructura orasului, invizibila ochiului grabit sau enervat. Va turna in beton-armat mereu poante si glumite. Impiedicati de obsesia bordurilor, absenteistii se vor intalni fericit cu promisiunea unei imense girafe rutiere (nota de plata: minimum 300 milioane de euro).

Sinteza dintre sindromul „322“ si incompetenta edilitara ne va costa foarte scump. Ar fi fost oricum foarte greu, dar acum viitorul Capitalei risca sa devina insuportabil.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea