Social

Primarul din Sinaia vrea taxa „tip Mazare“

Primarul statiunii prahovene Sinaia, Vlad Oprea, va propune Consiliului Local introducerea unei taxe de 100 de lei pentru fiecare autovehicul care urca drumul din statiune catre Cota 1400, exceptie urmand sa faca masinile celor cazati la cabanele situate pe drumul spre cota.

El isi motiveaza intentia explicand ca pentru deszapezirea acestui drum, care are o lungime de doar 12 kilometri, primaria plateste la fel de mult cat pentru deszapezirea a jumatate din strazile statiunii, adica aproximativ 20.000 lei. „Au fost situatii in care am deszapezit drumul, iar intr-o ora si jumatate era troienit din nou. Nici daca introducem taxa acest drum nu va fi rentabil“, a spus Vlad Oprea, adaugand ca, initial, a vrut ca valoarea taxei de drum sa fie de 200 de lei. La sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, Primaria Sinaia a inchis drumul spre Cota 1400, motivand ca soferii care urca pe acesta isi pun in pericol viata si polueaza Parcul National Bucegi. Dupa ce soferii, care au fost anuntati de politistii comunitari ca drumul este inchis, au facut scandal, acuzandu-l pe primar ca vrea sa-i oblige sa dea bani si sa urce cu telegondola , drumul a fost redeschis . Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea