Social

Primarii unor sectoare în care nu locuiesc

Jumatate dintre candidatii partidelor mari la primariile de sector nu locuiesc in arealul pe care doresc sa-l gospodareasca.

 Legislatia in vigoare pentru alegerile locale prevede ca un candidat la o primarie/Consiliu Judetean sau Consiliu Local este obligat sa aiba domiciliul in localitatea, respectiv judetul in care candideaza.

Bucurestiul reprezinta insa o exceptie la nivelul primariilor de sector, unde candidatii nu sunt obligati prin lege sa domicilieze in sectorul in care candideaza. Singura conditie impusa unui candidat la o primarie de sector este sa aiba „buletin de Bucuresti“.

Dintre cei 18 candidati la primariile celor sase sectoare din Bucuresti care apartin principalelor forte politice - PSD, PD-L si PNL -, jumatate nu locuiesc in sectorul in care doresc sa devina primari.

Doar in sectorul 1 toti trei candidatii - Andrei Chiliman (PNL - primarul in exercitiu), Razvan Murgeanu (PD-L) si Dan Tudorache (PSD) - locuiesc in sectorul pe care spera sa-l conduca timp de patru ani.

In sectorul 2, situatia este total opusa. Nici unul dintre principalii candidati nu locuieste in zona. Primarul in functie, Neculai Ontanu (PSD), chiar daca in acte are domiciliul in sector, locuieste de fapt in comuna Voluntari, din judetul Ilfov. Viceprimarul Dan Cezar Ionescu - candidat din partea PD-L - locuieste in sectorul 1.

Candidatul liberal Dragos Dinca locuieste in sectorul 5. El nu candideaza acolo pentru ca - potrivit unor surse din PNL - este mult mai cunoscut in sectorul 2 prin afacerile pe care le deruleaza.

Si principalul favorit la Primaria Sectorului 3 , primarul in functie Liviu Negoita (PD-L), se afla in situatia lui Ontanu. In acte, domiciliul il are chiar in apropierea primariei pe care o conduce.

Foarte putini stiu insa ca Negoita locuieste intr-o vila din comuna Balotesti, judetul Ilfov. Nici contracandidatul sau din PSD, Doru Giugula, nu este „bastinas“, el avand domiciliul in sectorul 2. „Este sectorul cel mai curat“, ne-a declarat Giugula. Teodora Bertzi, candidatul PNL, este cu toate actele in regula, ea locuieste in sector.

Dintre principalii candidati de la Primaria Sectorului 4 , doar reprezentantul PD-L, actualul viceprimar Radu Silaghi, nu locuieste in zona, ci in cartierul Baneasa din sectorul 1. Ceilalti doi candidati, Aurel Petrescu (PNL) si Dumitru Mihalache (PSD), locuiesc pe raza sectorului.

Toti candidatii cu sanse la Primaria Sectorului 5 sunt „stranieri“. Primarul Marian Vanghelie (PSD) are treaba cu Ferentariul sau cu Rahova doar pe linie de serviciu, pentru ca de locuit locuieste pe cochetul Bulevard Dacia din sectorul 2. Liberalul Cristian Banu vine din sectorul 1.

Intr-o situatie inedita se afla pedelistul Sebastian Bodu. El declara pe toate posturile de televiziune ca este un locuitor al cartierului Ferentari. Asa rezulta din acte. Numai ca mutatia in Ferentari este de data foarte recenta, Bodu avand resedinta de baza in Constanta.

Doar liberalul Antonel Tanase nu are „buletin de sector 6“, el locuind in sectorul 3. Totusi, aidoma altor candidati, relatia lui cu primaria sectorului dateaza din 2004, cand partidul a considerat ca aici are mai multe sanse pentru a prinde un post de viceprimar.

Ceilalti doi candidati cu pretentii, Dan Darabont (PSD) si Cristian Poteras (PD-L), sunt cetateni cu vechime ai cartierului Drumul Taberei, principalul din sector.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea